sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Joko taas on joulu?

Taitaa se joulu pian taas tulla. En ole ollut yhtään niin innoissani, kuin aiempina vuosina. En yleensäkään ole mikään suuri jouluihminen, sillä en jaksa sitä hirveää hössötystä, enkä pidä kuin muutamasta jouluruuasta, mutta tänä vuonna en ole jaksanut ajatella koko joulua. Perjantaina kävin hyppytunnillani keskustassa tekemässä parit pakolliset joululahjaostokset ja harmikseni joudun menemään vielä maanantaina uudelleen. Suurin osa lahjaostoksista kun on vielä(kin) tekemättä. En tiedä mistä tämä totaalinen jouluinnostuksen puuttuminen johtuu. Ehkä olen kasvanut liian isoksi ja joku on kertonut minulle, ettei sitä Joulupukkia olekaan, vaan ne lahjat joutuu ostamaan (ja keksimään!) itse... 

Lisäksi jouluintoa on ehkä vienyt se, että tänä vuonna meille tulee pienten joulunviettäjien iloksi joulupukki. En jotenkin lämpeä ajatukselle, että jollekin tuntemattomalle heebolle maksetaan  siitä, että tämä voi tulla urkkimaan meidän jouluumme. Kun olin itse pikkumuksu, joulupukin virkaa toimitti mummin ja vaarin naapuri, mutta nyt tosiaan jouluumme tulee joku aivan ventovieras. Enkä pidä ajatuksesta yhtään, olkoonkin, että vierailijalla on parta. Tai itseasiassa hyväksyisin sen helpommin jos urkkija tulisi ilman partaa, ihan itsenään. Tahdon takaisin sen lapsekkaan jouluinnostuksen ja uskon Joulupukkiin!

Perjantainkin jouluostokset tosiaan kääntyivät siihen, että shoppailin enemmän itselleni kuin muille. Nooralle ostamani joululahjajutut olivat niin söpöt, että minun oli hankittava myös itselleni sellaiset. Sitten eksyinkin Anttilan leffaosastolle, josta ostin itselleni leffan, ja H&M:ään, josta ostin itselleni mekon. 

Mekko oli siis maailman tavallisin musta puolihihainen trikoomekko, johon sitten ompelin piristykseksi tämän voodoo-nuken. Koko mekosta en saanut kovin onnistunutta kuvaa, joten on nyt tyydyttävä tähän pelkkään yksityiskohtakuvaan, joka sekin näyttää pikselöityneen rajusti.

Ompeluvauhtiin päästyäni sain sitten voodoonuken jälkeen viimein valmiiksi tämän hameen. Se on siis ollut keskeneräisenä laatikossa odottamassa, että saisin toimeksi ommella siihen kuminauhan. Lopputuloksena on hame, jossa on kuminauha kahdella kujalla, sekä kipeät kädet. Sain kolmeen kertaan nuppineulan uppoamaan ranteeseeni ja muutaman kerran enemmän kämmeneeni. Älkääkä kysykö miten onnistuin siinä. Tosiaan tuo vasemmanpuoleinen kuva on edestä ja oikeanpuoleinen takaviistosta. Tuo punainen röyhelö kuuluu siis taakse.

Sitten vähän vanhempiin hankintoihin. Rakastamani talvikengät alkavat pikkuhiljaa tulla tiensä päähän, sillä niissä on vetoketju, joka on jo kertaalleen vaihdettu. Toistaiseksi kyseiset saappaat ovat vielä käyttökelpoiset, mutta on vain lyhyen ajan kysymys, milloin tulee hyvästien aika. Ne kun alkavat vähitellen hajota jo muualtakin kuin vetoketjusta. Päätin sitten kerrankin olla järkevä ja ostaa kengät, joissa ei ole vetoketjua ja joilla mahdollisesti voisi tarpoa vähän liukkaammallakin tiellä Nämä kengät eivät ole mitkään esteettisyyden multihuipentumat, mutta täyttivät suurimmat vaatimukseni. Ompelin näiden kaveriksi pörrösäärystimet, joiden kanssa nämä näyttävät jopa ihan käyttökelpoisen söpöiltä.

Takin ja sateenvarjon sain äidiltä ikäänkuin ennakkojoululahjana. Haaveilin hieman saavani tuosta takista itselleni uuden talvitakin. En odottanutkaan sen olevan mikään hirveän paksu, mutta oli silti hieman yllätys, ettei se ole paksu lainkaan. Siinä on vain tuo sametti ja hyvin hyvin hyvin ohut vuorikangas. Ei siitä siis talvitakkia tullut, mutta on se silti kaunis. Käytän sitä sitten kevät- ja syystakkina. Sateenvarjon kangas on yhdestä tapista irti, mutta se on niin pieni vika, etten viitsinyt sen tähden alkaa varjoa palauttamaan. Yritän korjata sen itse jotenkin. Eikä tuollaiset pienet viat taida olla EMP:ltä mitään uutta. Takin toimituksessakin oli ongelmia. Lähettivät nimittäin ensin pelkän sateenvarjon ja vasta valitettuani asiasta lähettivät takinkin, vaikka samassa tilauksessa olivat. En sentään joutunut maksamaan niitä hirmusuuria postikuluja toiseen kertaan, kiitos siitä.

4 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Ääh ihania juttuja voi pihna! <3

Lilli kirjoitti...

Sinä sait minun takin! Voi miten epistä! :P Itse havittelen samaa takkia mutta maksaa vähän turhan liikaa :(

Tuo on kyllä harmillisen tavallista EMP:llä. Joko tuote on rikki tai muuten hyvin omituinen tai sitten toimitus kestää tai jotain unohtuu tms. Saisivat oppia hieman huolellisimmaksi kun kuitenkin on iso ja suosittu kauppa. Kadottavat asiakkaita ihan huolimattomuuden takia kohta vaikka tuotteet onkin kivannäkösiä. Mutta jos laatu on yksinkertaisesti huonoa niin harva niiden hinnalla suostuu pitämään.

-Lilli-

trollchild kirjoitti...

Leena > Hih :)

Lilli > Niinpä!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tuo takki ja sateenvarjo, tuli sivu esiin kun totoa kas kas tipakepit kadonneet... Hieno on !