maanantai 10. lokakuuta 2011

Kuinka laiska voi ihminen olla?

Otsikkoon viitaten – tosi laiska. Syksyn myötä tuli myös väsymys. Voin valehtelematta sanoa, etten ole syyskuun alkamisen jälkeen tehnyt juuri muuta, kuin nukkunut tai horrostanut. Päivät koostuvat siitä, että kampean itseni väkisin ylös sängystä (joskus ajoissa, joskus pommiin nukkuneena), ajan tai busseilen kouluun, horrostan koulupäivän, ajan tai busseilen kotiin, menen päikkäreille, nukun muutaman tunnin, luen kirjaa tai facebookkaan pari tuntia, ja menen nukkumaan. En käsitä, miten jotkut voivat sanoa, että jos nukkuu päikkärit, ei saa yöllä unta. Minä saan!

Nukkuminen on kyllä ihanaa, mutta siinä vaiheessa pistää vihaksi, kun en ehdi unentarpeeltani mitään muuta tekemäänkään. Haluaisin lukea hankkimiani kirjoja, mutta oli kirja kuinka hyvä tahansa, nukahdan. Olisi varmaankin kannattanut myös lukea juuri menneen koeviikon kokeisiin vähän paremmin, mutta minkäs teet kun nukahtaa väkisin. En pysty opiskelemaan, kun ajatus karkaa ja väsyttää. Päähän ei vain yksinkertaisesti jää mitään, joten lukeminen on ihan yhtä tyhjän kanssa. Yhtä hyvin voin vain nukkua.

Hankkimistani kirjoista puheen ollen, Surkeiden sattumusten sarja on viimeinkin täynnä. Viivi antoi vihjeen, että Skanssin kirjakaupasta löytyy Sattumuksia, ja minähän kipaisin ostamassa minulta puuttuvat viisi. Sain tänään yhdennentoista kirjan luettua loppuun juuri ennen päikkäreitäni. Harmittavaa, etteivät silmäni jaksa seurata rivejä kovin kauaa. Haluaisin lukea ja lukea ja lukea, mutta en vain kykene. 

Jo ennen Sattumuksia ostin tällaiset kirjat. En tiedä yhtään, millaisia ovat, mutta oli vain sellainen olo, että nyt tahdon ostaa kirjoja. Eivätkä nämä Kirjatorilla maksaneetkaan juuri mitään. Sain neljä kirjaa alta kahdenkympin, joten kai sitä nyt saattoi kaksi kirjaa ostaa sokkonakin.

Loput kaksi kirjatoriltani ostamistani neljästä kirjasta. Kadonneet kyyneleet olen lukenutkin joskus pari vuotta sitten ja olen oikeastaan odottanut, että sen saisi jostain tarpeeksi halvalla. Nyt se maksoi 3,90 erkkiä. Oscar Wilden Onnellinen prinssi ja muita tarinoita maksoi muistaakseni kaksi euroa.

Tässä kaikkein uusin kirjahankintani. Ärsyttää tuo kansi, kun siihen on laitettu jotain niinkin öh... kökköä kuin torahampaat... Siis kyllähän vampyyrilla kuuluu torahampaat olla, mutta sarjan muissa kansikuvissa niitä ei esitellä yhtä tökerösti. En taaskaan osaa ilmaista itseäni, mutta yritän tässä nyt jotenkin sanoa, että minusta kirjan kannessa voi näyttää vampyyrilta jollain persoonallisemmallakin tavalla, kuin niitä ainaisia torahampaita esittelemällä. Mur. No mutta joka tapauksessa, olen koukussa tähän sarjaan, joten viides osa oli saatava kököstä kannesta huolimatta. Kirja maksoi Turun kirjamessuilla 18 erkkiä.

Ettei tämä ihan pelkäksi kirja- ja valitusblogiksi muuttuisi, niin täytyy näitä vaatehankintojakin esitellä. Sain kaverini äidiltä tongittavaksi muovipussillisen vaatteita, jotka ovat menossa UFFin laatikkoon. Adoptoin siis tällaisen valkoisen hameen, joka tosin on aavistuksen liian iso. Saa nähdä, jääkö tämä hame tällaiseksi, vai muokkaanko siitä jotakin.

Eräs kaverini oli löytänyt Cybershopista silinterihatun, ja koska olen säälittävä matkija, menin etsimään kyseisestä puljusta hattua itsellenikin (tämä oli siis kaverille ihan ok, sillä olimme molemmat aikeissa muokata hatuista omanlaisemme). En kuitenkaan löytänyt silinteriä, vaan mukaan tarttui tämä hame, joka tosin oli kaksi kertaa hatun hintainen. Tykkään hameesta kovasti paljon, vaikka olisin kyllä mielelläni silinterinkin kotiuttanut.

Vanha takkini on jo parhaat päivänsä nähnyt, joten tarvitsin uuden kivan, mutta kevyen ja helppopukuisen syystakin (jolle tosin ei taida tänä syksynä enää kovin kauaa olla tarvetta). Blackgroupilla oli taas postikulut 0€ -tarjous, ja minähän taas tartuin siihen ja tilasin tämän takin. Rakastan tätä takkia! Nuo irtokädet, joista toisen käden keskisormi on näemmä tullut typistetyksi, eivät tulleet mukana... Tai siis... En saanut itse takista edustavaa kuvaa, joten kähvelsin tuotekuvan ja leikkelin sitä, kädet siis valitettavasti jäivät kuvaan. Tuo sormen typistys ei ole minun kuvankäsittelytaitojeni vika.. En tosiaan tiedä miksi selitän tässä typistyneestä sormesta. Olen kai niin väsynyt, että se hihitytti minua. Tuolla on muuten vaaleanpunaista kynsilakkaa kaikissa yhdeksässä kynnessään...

Öh.. Joo, kauniita unia!

4 kommenttia:

Lilli kirjoitti...

Syksy on vähän tuollaista väsyttävää aikaa. Tuttua tunnetta. Varsinkin kun vaan sataa ja sataa :( Eikä sille näy kauheesti loppuakaan, ainakin meterologit näin sanoo. Ite oon jostain nyt saanu puhtia onneksi mutta viime kuu oli kyllä rankka. Ja varmaan rankkaa tulee olemaan vielä kun lehdetkin kohta putoaa ja sitten vasta onkin väritöntä ja synkkää. Ehkä sitä sitten piristyy kun tulee ensilumi :) Viimestään toivon mukaan Joulukuussa.
Nuot sattumukset on kyllä tosi kivannäköset kirjat! Näyttää kivalta hyllyssä. Itsekin pitäisi tutustua kirjoihin. Täytyypä lisätä listaan "kirjat jotka pitää lukea" :)

-Lilli-

Aie kirjoitti...

Musta hame on upea, olen kuolannut vastaavaa jo muutaman vuoden ajan (enkä vieläkään ostanut, säälittävää). Kaksiriviset napitukset takeissa = <3! Ja tuo photoshopmoka on hulvaton :D

HajaMiel kirjoitti...

Kirjoja <3.
Ilmeisesti Surkeiden Sattumusten Sarja on siunkin mieleesi? Olen jo pitkään pohtinut, josko siihen pitäisi tutustua :).

Tuo hame on aivan mielettömän ihana!

trollchild kirjoitti...

Lilli > Niin, mä oon syksyn alussa vielä ihan positiivisella mielellä, kun on kauniin väristä, mutta tosiaan tämä sade (nytkin sataa)... Ja se kun lehdet putoaa... Ja minä kun en oikeastaan pidä lumestakaan. Onhan silloin kaunista, mutta vihaan sitä kun se alkaa keväällä sulaa ja joka paikassa on märkää ja kaikki koiranpaskat tulevat lumen alta esiin :D

Aie > Oon kans kuolannut tuota, tai tuon tyyppistä. Olen meinannut tehdä tuollaisen itse, mutta kun se nyt käveli vastaan niin päätin päästä helpolla ja ostaa sen :D

HajaMiel > Juu, Sattumukset ovat ihania! Petyin tosin viimeiseen kirjaan vähän, loppuratkaisu oli mielestäni vähän kökkö. Mutta ei siitä sen enempää, jos et ole sarjaa vielä lukenut ;)