tiistai 31. toukokuuta 2011

Käsitöitä ja kävelyä

Aloitetaan tällaisella ei-niin-edustavalla otoksella uusimmasta ompelutekeleestäni. Kyseessä on siis mekko, jossa on tuollaista liituraitaista kangasta, sekä pirteää liilaa (jonka sävy ei tule kuvissa esiin..). Helma on tuollainen repaleinen. Olkaimet ovat satiininauhaa ja olkaimien pituutta voi säätää solmittavan rusetin avulla. Tarvittaessa olkaimet saa myös kokonaan pois. Pahoittelen kuvan mustuutta ja rakeisuutta, en jaksanut tapella kameran, jalustan ja itselaukaisimen kanssa tämän enempää. Varpaani näköjään olivat ujot, joten ne jättäytyivät kuvasta pois. Tai sitten Tottiksella (kamerallani) on jotakin minun varpaitani vastaan!

Bussikortistani loppui kausi ja olen nyt koittanut kävellä bussinkäytön sijaan,  lähinnä välttääkseni bussikortin latauksen kesää vasten. Jossain vaiheessa se lataus kyllä on edessä, mutta jos ei nyt ihan vielä. Olen eilen ja tänään kävellyt kouluun ja kotiin, ja koulumatkojen lisäksi tänään kävelin hakemaan korsettitarvikkeita jostakin korvesta. Matka sinne on erittäin raivostuttava, se kun on liian lähellä mennä bussilla ja vaihtaa bussia torilla, mutta vähän liian kaukana kävelemistä varten, ja pyöränikin pitää tällä hetkellä majaa isäni luona. Kävelinpä nyt kuitenkin, noin 5 tai 6 kilometriä yhteen suuntaan, hakeakseni nämä:

Siinä on neljänkymmenen euron edestä korsetinluita, sekä kaksi plansettia. Tarkoitus olisi siis saada näiden avulla aikaan kolme korsettia. Päätin ostaa samalla kertaa enemmän, vaikka tällä hetkellä onkin vain yksi korsetti tekeillä. Näitä kun ei tosiaan jaksa kovin usein lähteä ostamaan.

Eikä luissa vielä kaikki. Lisäksi tarvittiin sirkkoja, kolme solkea (koristeeksi), sekä nyöriä. Tässä niitä kahdenkymmenen euron edestä. On se loppujen lopuksi ihmeen kallista tuo korsetin teko.  Vaikka tuleehan se silti halvemmaksi, ja saa varmemmin mieleisensä, kuin jos ostaisi valmiin. Onneksi korsetti kuitenkin koostuu aika pienistä paloista, joten kankaat saa melkeimpä jostain jämäpaloista leikattua.

Laitan toki kuvaa, kun korsetti/korsetit valmistuvat :)

Aivan viimeiseksi haluan sanoa vielä, että varokaa Turussa ja lähialueilla tummansinistä Fordia, jota ajaa minun näköiseni ajotaidoton kuski. Tämä lapsi pääsi tänään inssistä läpi!

3 kommenttia:

Lilli kirjoitti...

Ihana mekko!!
Ja miekin tahdon korsetin! :) Tai ees jotain kivaa. Pitäis pistää tuo oma ompelukone käyttöön kun tarttisin paitaa ja hametta, eikä rahaa olisi kumpaankaan :( (tosin, ei olis kankaisiinkaan, tietty vois mennä penkomaan taas äiteen kangaslootaan mutta siellä on aikalailla vain ihania 80-90-luvun kuoseja ja tietty ne palat mitkä ois ihania ei ehkä riitä paitaan saati hameeseenkaan :(). Pitäis saada vain inspiraatiota alkaa tappelemaan vaatteiden teon kanssa. Viimeksi (7. luokalla) muistelen että oli erittäin hankalaa ja hermoja raastavaa touhua kun toisin kuin äiti ja sisko minulle ei taidettu antaa ompelijan lahjoja :P Tosin, jos kerta olen oppinut jo kutomaankin nätisti niin ei varmaan pitäisi tuottaa vaikeutta kangaspalojen leikkaaminen ja yhteen ompeleminen... tai niin ainakin sitä luulis xD

-Lilli-

Leena kirjoitti...

Mekko näyttää oikein kivalta :) Ja hitsit ku osais itsekin ommella mutta eipä tuosta tunnu tulevan mitään..

trollchild kirjoitti...

Lilli > mä käytän myös aika paljon kankaiden etsimiseen äitin kangaslootaa, ongelma vaan on nykyään se, että sieltä alkaa mulle kelpaavat kankaat huveta... :D

Leena > harjoitus tekee mestarin, ompelemisessakin ;)