lauantai 4. joulukuuta 2010

Tee se itse -camee

Tuollaisen askartelin tuossa eilen illalla ja jatkoin sitten vielä yön puolella. Sain idean, että voisin jonkinlaista selitystä laittaa tuon tekovaiheista tänne. Valitettavasti en ihan joka vaiheesta tajunnut napata kuvaa.

Taidan olla melkoinen perfektionisti, sillä minua häiritsee suunnattomasti, että nuo helmet ovat kermanvaaleita ja cameen nainen puhtaan valkoinen. Tuon maalaaminen olisi kyllä muutenkin saanut onnistua vähän paremmin, mutta minkäs teet kun olin niin kärsimätön, että maalasin tuon kynsilakalla kun en koskaan saa toimeksi lähteä ostamaan mitään tuonkaltaiseen oikeasti sopivaa maalia.

Näitä tarvitset:

 1. Polymorfipalleroita
(lisätietoa & ohjeita täältä)

2. Haluamasi kokoisen cameekorun (ei kärsi mitään vaurioita)

3. Vedenkeittimen ja vettä
4. Litistetyn lusikanpesän
5. Pieniä helmiä
6. Nuppineulan
7. Erikeeperiä tai vastaavaa yleisliimaa
8. Kynsilakkaa (tai jotain kunnon askartelumaalia)
9. Ripustuslenkin lusikkaan
10. Runsain mitoin kärsivällisyyttä (tätä kannattaa varata ennemmin liikaa kuin liian vähän)
11. Rautaiset selkä- ja niskalihakset tai hyvän työasennon (minulla ei ollut kumpaakaan, mutta suosittelen niitä lämpimästi)

 Jos olet laiska ja ostat valmiin cameekuvan, et tarvitse ykköstä, kakkosta, etkä kolmosta.

Vaiheet:
1. Keitä vettä
2. Laita sopiva määrä polymorfipalleroita kuumaan veteen, pyörittele pallukat lusikalla sammakonkutumaiseksi

3. Taputtele polymorfiklöntti cameekorusi päälle, anna muovin jähmettyä kunnolla
4. Irrota klöntti cameesta

5. Sulata taas vähän polymorfia ja taputtele se äsken tekemääsi klönttiin. Näin saat tehtyä cameekuvan oikean malliseksi.

6. Irrota cameeklöntti ja maalaa se haluamasi väriseksi

7. Liimaa camee litistetyn lusikanpesän (johon olet jo aiemmin laittanut ripustuslenkin) keskiosaan

8. Sivele liimaa pieneen osaan lusikkaa cameen ympäriltä (ei kannata levittää liimaa koko alueelle kerralla; se ehtii kuivua ennen kuin ehdit liimaamaan siihen mitään)  

9. Ota nuppineulaan muutama helmi, lättää helmet liimaan ja vedä nuppineula varovasti pois (näin saa helpoiten helmet liimattua siistiin riviin)

10. Levitä lisää liimaa ja lättää liimaan lisää helmiä samalla tekniikalla, kunnes lusikka on kokonaan helmien peitossa. 

11. Kun liima on kuivinut, sivele vielä läpinäkyvää kynsilakkaa helmien päälle. Näin varmistat, että helmet varmasti pysyvät kiinni.

12. Huokaise helpotuksesta, koru on valmis.
Tältä koru näyttää takapuolelta.

2 kommenttia:

M kirjoitti...

Aivan uusi juttu mulle nuo polymorfipallerot, kiitos! Heti tilaukseen. :) Nätin korun teit. Mun mielestä näyttää vaan paremmalle kun nuo helmet on vähän eri sävyä kuin camee, tulevat molemmat paremmin esille.

trollchild kirjoitti...

Nuo on tosi käteviä nuo polymorfipallerot! Niistä saa tehtyä ihan vaikka mitä! Nyt on suunnitteilla kavereille joululahjoja niiden avulla (tykkään tehdä lahjat itse), mutta niistä juttua sitten vasta joulun jälkeen, ettei mene yllätys pilalle ;D

Niin no voihan se kyllä niinkin olla, että tulevat paremmin esille ;D Itse en ollenkaan osannut tuolta kantilta ajatella asiaa ;D