torstai 7. lokakuuta 2010

Ompelua ja ostoksia

Ostamastani mustasta kuviokankaasta syntyi hame. Vuoriksi laitoin kätköistäni löytynyttä valkoista vuorikangasta, jonka reunaan ompelin valkoista leveää pitsiä. Vähän epäilin tuon valkoisen vuorin toimivuutta mustan päällikankaan kanssa. Se kuitenkin nostaa nuo mustan kankaan mustat kuviot selkeämmin esiin, joten valkoinen olikin ihan hyvä valinta. 
 
Samaisesta kankaasta tein myös mekon, mutten saanut siitä kovin edustavaa kuvaa. Ehkä laitan siitä kuvan joskus, kun se on päälläni. Silloin se istuu paremmin, jolloin kuvakin ehkä onnistuu paremmin.
Tuosta kankaasta lähti aivan tajuttomasti väriä. Ommellessani se värjäsi käteni mustiksi kynnenalusia myöten. Jos olisin ollut fiksu, olisin pessyt kankaan pariin kertaan ennen kuin aloin ommella siitä mitään. En kuitenkaan ollut fiksu, joten pesin mekon ja hameen vasta valmiina. Ensin ihan pesuaineella, sitten huuhtelin neljästi ja yhä senkin jälkeen vain lähti väriä. Huoh.
Helmassa käytetyn pitsin lopusta syntyi tällainen rintaneulakukkanen, jossa on helmiä keskustassa. Takana on hakaneula, joten kukkasen kiinnittäminen onnistuu miltei mihin vain.

Jotain olen ostanutkin. Jatkoa Huumaa -kirjalle. Sarjan ensimmäinen osa on siis luettu ja oli aivan pakko saada lukea lisää. Kansallisesta kirjakaupasta (tunnetaan myös nimellä Info) löytyi nämä herkut vähän turhankin suolaiseen hintaan. Alkuun meinasin ostaa vain toisen näistä, mutta pelkäsin, etten enää myöhemmin löydä poisjättämääni kirjaa mistään.

Sarjan toinen osa Juoruja maksoi 23€ ja kolmas osa Erheitä 20€. Olisi ehkä kannattanut odottaa, että löydän kirjat jostain alennuksella, mutta en vain malttanut. En kuitenkaan kadu näitä ostoksiani yhtään. Ainoa miinuspuoli on se, että kirjahyllyni on jälleen täysi, vaikka juuri järjestelin siihen lisätilaa.

4 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Tulipas söpö hame <3

Ja mulle käy ihan samaa, just oon järjestäny tilaa ja siivoillut, tadaa, lisää kirjoja on silti kertynyt kirpparilta, enkä saa noita ängettyä kohta enää mihkään xD

Mistäs noi sun kirjas kertoo? Niin ihanat kannet että mäki himoitsisin.

trollchild kirjoitti...

Hame on söpö juu, mutta huomasin sitä käyttäessäni, että siitä lähtee yhä vain väriä :(

(Sisältää juonipaljastuksia: )
Kirjat ovat tuollaista romanttista löpinää. Seurapiiriperhe kärsii rahapulasta ja perheen tytär Elisabeth pitäisi saada rikkaisiin naimisiin ja sopiva miekkonenki on jo löytynyt. Elisabeth on kuitenkin ihastunut salaa perheen hevoskuskiin ja siinä sitten pähkäillään että mitäs nyt tehdään. Elisabethin paras ystävä on ihastunut tähän Elisabethin kihlattuun ja kieroilee saadakseen miekkosen itselleen...

Tossa sarjan tokassa kirjassa tämä Elisabeth seikkaileekin sitten tuolla hevoskuskin kanssa jossain yhteisellä karkumatkalla...

Leena kirjoitti...

Heh no sittenhä se on iha mua, mä rakastan kaikkia rakkaushömppiä xD Mihin aikakauteen se sijottuu? Ja harmi sitä väriä=/ kyl se jossain vaihees lakkaa, sitten ku oot ehkä pessy sen sata kertaa xD

trollchild kirjoitti...

1800-luvun loppuun :D

Niin, kai se sitten joskus lakkaa värjäämästä :D