tiistai 3. elokuuta 2010

Varastokankaita

Äidin varastosta löytyi tällaista söpöä kukallista kangasta. Tämä oli varmaankin joskus tarkoitettu verhoiksi, sillä kangasta oli monta metriä ja se on kovin verhomaista. Sain luvan hamstrata kankaan omaan käyttööni.

Tämä oli tällainen "suunnittelen sitä mukaan kuin teen"-projekti. Aloittaessani tekemään, en tiennyt miltä tämä lopuksi näyttäisi. Kankaasta näkyy hieman läpi, joten kaksi kerrosta oli välttämätön ratkaisu. Päällimmäisen kerroksen "rypyille nostaminen" oli ensin vain kokeilu, mutta se ajatus olikin kiva ja sai jäädä. 

Ryppyjen ommelviritelmät oli saatava jollakin piiloon. Eivät ne mitään kauhean rumia olisi olleet näkyvilläkään, mutta laitoin silti mieluummin jotakin niiden peitoksi. Alkuun kokeilin mustia rusetteja, niin kulmikkaita kuin pyöreämpiäkin. En saanut niitä pysymään nätisti hyvässä kohtaa, joten hylkäsin ajatuksen. Lopulta päädyin pieniin mustiin nappeihin.

Kuminauhan jouduin laittamaan tähän kolmeen kertaan, kolmella eri tavalla. Ensin kangasta oli niin paljon, ettei se mahtunut kuminauhalle (70cm pitkälle kuminauhalle on paha tunkea kolme metriä kangasta). Lopulta jouduin tekemään kuminauhalle hieman lyhyemmän kujan, ja vekittämään tuon kolme metriä helmaa sille. Eipä tuo vieläkään kovin kauniisti näytä olevan, mutta nyt se sentään mahtuu korsetin tai paidan alle piiloon kupruilematta.
Koska kangasta jäi vielä paljon, päätin tehdä hameen kaveriksi tällaisen ison rusetin, kaulaan. Se näyttää söpöltä mustan kauluspaidan ja tuon hameen kanssa.

Yhä vain tuota kangasta on hirväesti jäljellä. Siitä riittäisi vielä vaikka mihin. Saa nähdä mitä käyttöä sille vielä keksisin, vai keksinkö mitään.

Samalla varastonpenkomiskerralla löytyi tällaista toisenlaista, hieman sinertävää söpöilykangasta. En vain yhtään tiedä mitä tästä tekisin. Tämä on selkeästi tarkoitetty verhoiksi, mutta en minä tästä verhoja halua. Tästäkin tulisi hame, jos tässä olisi vain noita koukeroita, eikä noita vähäpukeisten naisten kuvia. Noh, jään odottamaan inspiraatiota.

4 kommenttia:

Hanna Roslöf aka Lilith Evoly aka Lilli kirjoitti...

Alkaa harmittamaan kun en osaa ite tehdä yhtään mitään kankaista (en tosin omista mitään ompelemisvälineitäkään) mutta jos sitä edes hiukan oppisi koulussa tässä kohta puoliin (tai sitten ei. Ja samalla ehkä saisi niitä ompelutarvikkeita, tai ostaa, kun on pakko itse hankkia materiaalit :D). Mutta älä ihmettele jos joskus tuun vonkumaan että "kultaseni, mulla ois tämmönen juttu... voisitko kokeilla tehdä *kauriin silmät*" :D

trollchild kirjoitti...

Tekemällähän sitä oppii ;)

Viiiuviu kirjoitti...

jäkäkäää.. uuh.. rakastuin tohon hameeseen.. puputtimeni se on ihana..<3

trollchild kirjoitti...

Kiitos Vipsu ;)