lauantai 7. elokuuta 2010

Varastokankaita II

Varastoistani löytyi varsin suuri pala mustavalkoista ruutukangasta. Adoptoin sen äidiltä melkeinpä vuosi sitten, mutten yhtään tiennyt, mitä siitä syntyisi. Jotakin nettikauppaa selatessani törmäsin tuollaiseen punaiseen ruutuhameeseen, josta se idea sitten lähti. Ei ollut tarkoituskaan tehdä  tästä omasta mekostani aivan samanlaista, kuin tuosta punaisesta. Otin siitä vain muutamat yksityiskohdat. 

Sovitusnukkeni ei taaskaan tee oikeutta tuolle. Ärsyttävää, se on olevinaan säädettävä, mutta vaikka se mitoiltaan olisi samankokoinen kuin minä, ei se tietenkään silti ole täysin samanmallinen. Mekon takana on nyöritys, joka ei siis ole tarkoitettu mihinkään korsettimaiseen kiristykseen, mutta jolla saa vähän kurottua mekkoa kireämmälle. Sivussa on vetoketju. Napit ovat vain koristeena. Minulla ei riitä kärsivällisyys napinreikien tekemiseen.

Tässä vielä lähikuvaa mekon yläosasta. Musta lettikuvioinen nauha, jota on olkaimissa, vyötäröllä, sekä yläosan saumojen päällä, on itse letittämääni. Sitä tarvitsikin letittää ihan vain muutama metri... Helman ja yläosan reunassa on tavallista puuvillavinonauhaa.

Kangasta jäi vielä jonkin verran jäljelle. Ei siitä mitään kovin suurta enää saa. Ehkäpä hiusrusetti tai jotain sellaista. Harkitsen myös tekeväni tälle mekolle jonkin pörheän alushameen, joka kohottaisi helman samalla lailla kuin tuossa punaisessa mekossa.

3 kommenttia:

Lilli kirjoitti...

Aivan ihana <3 ja niin fiftari tyyliä :) (miun lemppari vaateaikakausi jonka vaatteita vielä sentään saa ja tehdään uudestaankin ilman että pitää lähtee pukuvuokraamosta ostelemaan :D)

Johanna kirjoitti...

Aivan ihanan mekon olet kyllä tehnyt! Tuollainen mustavalkoinen pepitaruutu on yksi lempparikuoseistani.:)

Psst, tuossa punaisessa mekossa on muuten polkadottia, ei ruutua.;) Muistaakseni tuo mekko on Hell Bunnyn mallistoa, mekon nimeä en tosin muista.

trollchild kirjoitti...

Kiitoksia :)

Kappas, omaan silmään näytti pienessä kuvassa ihan ruudulta. Nyt kun googletin ja löysin isomman kuvan, niin polka dotiahan se :) Mekko on Hell Bunnyn Beggy sue -mekko.