tiistai 29. kesäkuuta 2010

JämäpalahameJostain on joskus jäänyt isohko pala mustaa, venymätöntä ja vahvaa kangasta yli. Tämä jämäpala kannattaa tietenkin käyttää johonkin, ja melko pitkään mietinkin, että mitä kummaa siitä sitten saisi. Lopulta ideoin tällaisen hameen, johon menikin juuri sopivasti koko jämäpala.

Kuva on takaviistosta, eli nuo röyhelöt tulevat pepun päälle. Hame on vartalonmyötäinen, ja ikävä kyllä korostaa melko lailla leveää lantiotani. Tykkäisin tästä hameesta kovasti, mutta olen vähän epävarma, sopiiko se minulle...  Teknisesti olen erittäin tyytyväinen tähän hameeseen. Ompelujälki on siistiä, eikä missään  ole mitään hapsuttavia reunoja tai purkaantuvia lankoja.

Hame on edestä hieman lyhyempi kuin takaa. En halunnut tehdä hameeseen mitään halkiota, mutta jollain lailla se hame päällä käveleminenkin piti ottaa huomioon :)


Tämä kirja on löytynyt hyllystäni jo jonkin aikaa, mutten ole vielä ehtinyt hehkuttaa, että se on vihdoin löytynyt. Isäni kaiveli tämän jostain kirpputorin syövereistä. Nyt on siis sarjan ensimmäinenkin osa hamstrattu talteen. Diana Gabaldon - Lordin yksityisasia.  Olen ehtinyt lukemaankin jo yli puolen välin, ja olen koukussa.
Tänään vietin töiden jälkeen aikaa parhaan ystäväni kanssa, ja kävimme shoppailemassa. Minulla oli aikeissa ostaa alusvaatteita, dödöä ja sukkahousut. Oikeasti hyödyllistä tavaraa siis. Että osaakin alusvaatteiden osto olla hankalaa! Mistään ei meinannut löytyä kivoja. Jouduimme kiertämään kolmessa eri kaupassa, ennen kuin löytyi mitään, mitä olisi voinut edes kuvitella pitävänsä päällään. En nyt laita alusvaateostoksistani kuvia, tuskin ketään kiinnostaa alusvaatemakuni.

Taisin olla tänään aika nirsolla päällä. Edes H&M:ltä ei löytynyt mitään kivaa. Sovitin kahta paitaa, ja yhtä hametta, mutta mikään niistä ei lähtenyt mukanani kotiin. Hame näytti vyötäröltä ja sivulta hyvälle, mutta edestä katsottuna lantioni näytti kaksi metriä leveältä. Hame oli siis kynähame, joka jäi ikävästi pussittamaan sivuille, ja lisäsi lantionympärykseen näennäisiä senttejä melko huimasti. Lisäksi siitä näkyi läpi. 

Sovittamani paidat taas... Toinen oli yläosasta todella nätti, mutta alaosasta hirveä teltta. Sitä olisi voinut käyttää korsetin kanssa, mutta koska tämä oli ohutta, harsomaista kangasta, sen alle olisi pitänyt laittaa toinen paita. Päätin näin kesähelteillä säästää itseni kerrospukeutumiselta, ja jättää paidan kauppaan. Toinen oli sellainen pitsitoppi, mutta koska sekin tarvitsisi alleen paidan, ja mielellään värillisen sellaisen, jätin senkin topin kauppaan. Minulla on melko harvakseltaan värillisiä paitoja. En viitsi ostaa toppia, mitä ei voi käyttää juuri minkään kanssa.

Ei kommentteja: