tiistai 20. huhtikuuta 2010

Jättipostaus

Kuten jo tämän postauksen kategorioista huomaa, pitkän kirjoitustauon jälkeen on tulossa jättipostaus, joka käsittelee kaikkea kengistä yleiseen ruikutukseen. Jäänyt tämä päivittely vähän vähemmälle, kun ei ole ollut mitään päivitettävää. Sitä paitsi, mieluummin pitkiä taukoja, kuin jokapäiväistä turhaa löpinää, eikö?

Voisin aloittaa aiheesta koulu, ja siinä samalla vähän ruikuttaa, ja miksei hehkuttaakin. Saatiin tänään nelosjakson jaksotodistukset. Ihan kivasti meni, vaikka enkku vähän kusi (kahdella uulla). Enkkua olen siis menossa toukokuussa korottamaan, ei kyllä yhtään jaksatuttaisi... Psykasta ja äikästä sain sentään molemmista ysin, ja historiasta ja pitkästä matikasta kasin. 

Ruikutus jatkuu aiheella nimeltä Tapaus. Eli Tampereen ja Helsingin friikkilukiolaiset (Tykki ja Kallio) tulevat vierailemaan meidän friikkilukioon (Juhis). Ei siinä muuten mitään, kiva juttuhan se, mutta pukukoodina on "omat lempivaatteet". Ongelmia tulee sitten siinä, etten tiedä mitkä lempivaatteeni ovat, ja ongelmaa lisää  se, että ne mahdolliset lempivaatteet ovat väärässä paikassa (eli siis tässä tapauksessa äidin luona, kun itse olen isän luona). Paidan/takin olen jo päättänyt, mutta kengät ja hame uupuu. Lempihame on äidin luona, enkä tiedä mitkä minun lempikenkäni ovat. Varsinkaan, kun niiden kanssa pitäisi kyetä sitten kävelemään aamusta iltaan. Tänään postista tulleet eivät siis kelpaa; ne eivät ole vielä muotoutuneet jalkaani. 

Siitä päästiinkin seuraavaan aiheeseen, nimittäin uusiin kenkiini.
namukengät
Varsinaiset herkut, eikö? Tuon koron puolesta vähän pelkään. Se jää kuitenkin jokaiseen katukivetyksen koloon ja menee huonoon kuntoon. Annoin kuitenkin piikkikoron anteeksi, ovathan nuo muuten niin totaalisen söpöt ja ihanat. Täytyy tunnustaa, ettei kävely suju vielä kovin luontevasti, kun kengät ovat aivan uudet, eivätkä siis muotoutuneet jalkaani. Asfaltilla kävely sujui kyllä, mutta tasaisemmalla ja liukkaammalla on vähän epävarma olo :)
 
Seuraavana voisinkin esitellä päivän (heräte)ostokset.
kirjajatuet
Heräteostoksena kirja. Yksi laiha pokkari Poen novellikokoelmia löytyykin jo hyllystä, mutta ostinpa lisää. Olisi tuo kirja, tai ainakin joitain sen novelleista, varmaan löytynyt myös tuolta meidän alakerran "kirjastosta", mutta muuttaapahan tuokin sitten mukanani, kun joskus päätän lentää pesästä. Nuo kirjatuet taasen eivät olleet varsinaisia heräteostoksia. Tarvitsinkin DVD-kokoelmani tueksi jotain mahdollisimman yksinkertaista ja huomaamatonta. Tuli sitten kirjakaupassa ollessani mieleen, että voisi katsoa jos löytyisi. 

Samalla kaupunkireissulla kävin myös Muotinapissa. Tekeillä on hame (ensin siitä piti tulla mekko, mutta yläosan kaavoitus pissii, joten siitä tuleekin hame), jonka helmaan tarvitsen mustaa pitsiä. Eurokankaan pitsivalikoima on varsin surkea, ja parempaa etsiessäni löysin tieni Muotinappiin. Siellä oli vaikka mitä kivaa härpäkettä.
pitsi1
Tätä lähdin muotinapista ostamaan. Tässä siis pitsi hameeni helmaan. Mytyssä on yhteensä 4 metriä. Helmaan menee vain 3, mutta otin metrin ylimääräistä siltä varalta, että teen hameelle samantyylisen yläosan. Onpahan sitten samanlaista pitsiä siihen. Leveydeltään noin 2cm.
pitsi3
Heräteostokena tarttui mukaan myös tämä ruskea, noin 6cm leveä pitsi. Maksoi vain euron metri, ja oli niin luvattoman söpö, että varastoin tätä 3 metriä. Jonkin hameen helmaan tätä luultavasti laitan, mutten ole kyllä yhtään varma, että milloin ja minkälaisen.
pitsi2
Myöskin tämä pitsintapainen tarttui mukaani heräteostoksena. Vähän vajaa metrinmittainen jämäpala maksoi 4 erkkiä. Tätä oli myös rullassa, mutta tällöin hinta olisi ollut muistaakseni 5,50€/metri. Ei ole mitään hajua, mihin tätä laitan. Metri on loppujen lopuksi aika vähän, eikä tästä siis riitä mihinkään kovin suureen. Korsetin yläosaan tämä voisi sopia. Leveys jotain 2,5cm luokkaa.

Ja loppuun vielä yleistä ruikutusta. Näin Kirjokankaan ikkunassa erään todella söpön valkoisen mekon. Elin toivossa, että mekkoa olisi myös mustana. No, olihan sitä. Mekko oli -50% alennuksessa, mutta hinta oli silti 74€. Ei mun budjetilla tuollaisia osteta. Valkoisena mekko oli sitä paitsi hienompi kuin mustana, mutta valkoinen ei sovi minulle. Näytän liian ruskeaihoiselta valkoinen mekko päällä. Jos näytän ruskeaihoiselta, näytän intiaanilta. Ei hyvä.

Ei kommentteja: